„Trufle w Rokitniku” – to temat pięciosetowej, autorskiej kolacji degustacyjnej, w której istotną rolę odgrywać będą właśnie te dwa, niezwykłe składniki. Tematyka tej wyjątkowej kolacji powstała przy współpracy z Willą Win, która znana jest nie tylko z wyjątkowych win, ale również z doskonałych trufli od Giuliano Tartufi. „Trufle w Rokitniku” stanowi nie tylko ciekawą grę słów, lecz także połączenie smaków trufli z charakterystycznym aromatem rokitnika.
Gościem specjalnym Szefa Kuchni, Pawła Stępnia będzie Wojciech 'Carlos' Wojtkowiak, niekwestionowany autorytet kulinarny, szef kuchni oraz ambasador certyfikatu jakości QAFP.
Podczas kolacji zostaną podane dania mięsne i rybne. Ryby zostaną dostarczone przez partnera kolacji, Gospodarstwo Rybackie Zielenica.
Nad przebiegiem kolacji czuwać będzie Łukasz Okuniewicz, doświadczony kelner znany z programu Hell's Kitchen.
Każda potrawa wzbogacona zostanie starannie dobranym winem, które podkreśli wyjątkowy charakter każdej potrawy. Wspaniała atmosfera towarzysząca kolacji sprawi, że wieczór stanie się niezapomnianym wydarzeniem.
CENA (320 zł za osobę) ZAWIERA:
-
pięciosetową kolację z elementami live cooking,
-
wine pairing — wino dobierane do aromatów konkretnego dania,
-
słodką niespodziankę dla Gości na wynos,
-
muzykę na żywo w wykonaniu Eweliny Boguckiej, ćwierćfinalistki VII edycji programu "The voice of Poland",
-
opowieści o daniach i inspiracji przyświecającej przy ich powstawaniu.
To nie będzie zwykły wieczór. To będzie uczta dla Państwa zmysłów.